Biserica Ortodoxa o praznuieste pe Sfanta Veronica pe 12 iulie. Sfanta Veronica a fost contemporana cu Mantuitorul Iisus Hristos fiind originara din Cezareea lui Filip - Paneas (in apropiere de Muntele Hermon, in nordul Tarii Sfinte).
 
Potrivit unei vechi traditii Sfanta Veronica este femeia pe care Mantuitorul Iisus Hristos a vindecat-o de boala grea, asa cum ne spune si Evanghelia dupa Matei: "iata o femeie cu scurgere de sange de doisprezece ani, apropiindu-se de El pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui. Caci zicea in gandul ei: Numai sa ma ating de haina Lui si ma voi face sanatoasa; Iar Iisus, intorcandu-Se si vazand-o, i-a zis: Indrazneste, fiica, credinta ta te-a mantuit. Si s-a tamaduit femeia din ceasul acela” (Mt. cap. 9, vs. 20)
 
De asemenea, se pare ca Sfanta Veronica a fost femeia care I-a sters fata Mantuitorului Iisus Hristos, in timpul patimilor Sale, pe drumul Golgotei. Pe aceasta panza s-a imprimat chipul Mantuitorului, ramanand cunoscuta in istorie ca Sfanta Mahrama - prima icoana a Mantuitorului, una nefacuta de o mana omeneasca.